miercuri, 6 mai 2009

Daniel Radcliffe, printre tinerii cei mai bogati din Marea Britanie

Actorul britanic Daniel Radcliffe, interpretul vrajitorului Harry Potter din franciza de succes cu acelasi nume, a obtinut venituri de peste 11 milioane de euro in 2008 si s-a clasat pe pozitia a 12-a in lista celor mai bogati tineri din Marea Britanie, informeaza timesonline.co.uk.

Tinarul in virsta de 19 ani, care este deja cel mai bogat adolescent din Marea Britanie, are o avere estimata in prezent la 30 de milioane de lire sterline (33,22 milioane de euro) si va obtine venituri de peste 70 de milioane de lire sterline (77,52 milioane de euro) inainte de incheierea filmarilor.

El este mai bogat decit printii William si Harry, fiecare avind o avere estimata la 28 de milioane de lire sterline (31 milioane de euro).

Doar pilotul de F1, Jenson Button, in virsta de 29 de ani, si jucatorul de footbal, starul echipei Newcastle United, Michael Owen, in virsta de 29 de ani, - ambii cu o avere estimata la 40 de milioane de lire sterline (44,3 milioane de euro) - se afla mai sus decit Daniel Redcliffe, in clasamentul veniturilor obtinute prin propriile forte de tinerii milionari, potrivit Rich List alcatuita de Sunday Times.

Primii sapte din clasamentul celor mai bogati tineri sub 30 de ani si-au obtinut cu totii averile prin mostenire sau prin bunuri ale familiilor din care fac parte.

Partenera de pe ecrane a lui Daniel Radcliffe, Emma Watson, in virsta de 19 ani, care o interpreteaza pe Hermione Granger in seria filmelor "Harry Potter", inspirate din romanele celebrei scriitoare JK Rowling, are o avere de 12 milioane de lire sterline (13,28 milioane de euro).

Au reusit sa intre in topul celor mai bogati tineri din Marea Britanie fotbalistul Wayne Rooney cu sotia lui Colleen, ambii in virsta de 23 de ani, cu o avere estimata la 35 de milioane de lire sterline (38,76 milioane de euro), fundasul echipei Manchester United, Riod Ferdinand, in virsta de 30 de ani, cu o avere de 30 de milioane de lire sterline (33,22 milioane de euro) si actualul campion mondial al Formulei Unu, tinarul Lewis Hamilton, in virsta de 24 de ani, a carui avere a fost evaluata la 25 de milioane de lire sterline (27,68 de milioane de euro). (Mediafax)

0 comentarii: