miercuri, 6 mai 2009



Daniel Radcliffe - cea mai valoroasa vedeta

Daniel Radcliffe, interpretul rolului Harry Potter in franciza de mare succes axata pe romanele fantastice ale autoarei J.K. Rowling, a ocupat prima pozitie intr-un clasament al celor mai “valoroase” vedete care nu au depasit varsta de 19 ani intocmit de catre revista Forbes, tinandu-se seama de infatisarea sa fizica, activitatea profesionala si contul in banca pe care il detine. Actorul in varsta de 19 ani a reusit sa le devanseze in top pe Miley Cyrus (16 ani), vedeta din serialul TV “Hannah Montana”, precum si pe Dakota Fanning (15 ani), vedeta din filmele “I Am Sam”, “The Secret Life of Bees”, “Push”, “Uptown Girls” sau “Man on Fire”. Daniel Radcliffe si-a adjudecat pozitia de lider al generatiei sale datorita succesului de box-office si de public inregistrat de catre franciza Harry Potter si datorita rolului aclamat de critici din piesa de teatru “Equus”, care a fost reprezentata la Londra - pe scenele din West End, precum si la New York - pe Broadway.

Sondajul realizat de Forbes l-a descris pe tanarul actor britanic drept “cineva care a fost smuls dintr-o relativa obscuritate pentru a prelua rolul Harry Potter si care a profitat la maximum de oportunitatea ce i s-a oferit, aflandu-se in mod evident la inceput de cariera, desi franciza Harry Potter s-a incheiat momentan”. Aproximativ 150 de persoane din industria divertismentului au fost rugate sa voteze tinerele staruri hollywoodiene sub varsta de 19 ani, tinand seama de succesul de box-office al productiilor in care apar, de abilitatea de a atrage finantare pentru proiectele in care sunt implicate si nu in ultimul rand de succesul la public. Abigail Breslin (12 ani), vedeta din filmele “Little Miss Sunshine” sau “Definitely, Maybe”, s-a clasat pe locul patru in topul respectiv, fiind urmata de catre Hayden Panettiere (19 ani), actrita din serialul TV “Heroes”. Lista a fost completata de catre colega lui Daniel Radcliffe din franciza Harry Potter - Emma Watson (18 ani), actorul din filmele “Charlie and the Chocolate Factory”, “Finding Neverland” si “August Rush” - Freddie Highmore (17 ani), actrita Keke Palmer (15 ani), nepoata Juliei Roberts - Emma Roberts (18 ani) si actorul Anton Yelchin (19 ani), care vaDaniel Radcliffe 3 putea fi urmarit in curand in peliculele “Star Trek” shp1.jpgi “Terminator Salvation”.






Daniel Radcliffe transmite condoleante mamei indurerate

Daniel Radcliffe 2Starul din Harry Potter a transmis condoleante mamei actorului Robert Knox, care a murit injunghiat in urma unui atac violent anul trecut. Robert Knox, care l-a interpretat pe Marcus Belby in “Harry Potter si Printul Semipur” si-a pierdut viata in luna mai 2008, fiind victima unei altercatii in fata unui club din Kent, Anglia. Criminalul in varsta de 22 de ani a fost condamnat ieri la inchisoare pe viata. Radcliffe impreuna cu prietenii lui Knox si cu colegii din “Harry Potter si Printul Semipur” si-au dat mana pentru a aduce un omagiu tanarului actor. O copie a celui de-al saselea roman al lui J. K. Rowling, pe care se bazeaza filmul, va fi transformata in carte de condoleante.

Radcliffe a scris: “Suntem cu totii mandri ca te-am cunoscut si devastati ca te-am pierdut. Este groaznic chiar si numai sa scriu acest mesaj. Odihneasca-se in pace”. De asemenea, vedeta din Harry Potter a citat cateva randuri dintr-o scrisoare a lui D. H. Lawrence: “Pentru toti cei care citesc aceste randuri, tineti minte, cei morti nu mor.

Daniel Radcliffe este atras de teatru

Daniel Radcliffe 2Daniel Radcliffe, vedeta in varsta de 19 ani din franciza “Harry Potter” al carui spectacol picant si controversat intitulat “Equus” a debutat la New York in seara de 25.09.2008, a savurat din plin timpul petrecut pe scena teatrului, motiv pentru care abia asteapta sa fie implicat intr-un proiect similar.

Producatorul britanic David Pugh este atat de incantat de ideea de a colabora din nou cu Radcliffe incat planuieste sa angajeze trei dramaturgi diferiti pentru a scrie o piesa de teatru special pentru tanarul actor, acesta din urma dorindu-si ca proiectul sa fie terminat in maximum 18 luni. Daniel Radcliffe, care a aparut complet gol in ultima sa piesa numita “Equus” despre un tanar care dezvolta o fascinatie sexuala fata de cai, insista sa fie implicat inca de la inceput in procesul de creatie.

David Pugh a mai declarat pentru publicatia britanica Daily Mail ca Radcliffe vede teatrul ca pe un loc in care doreste sa isi desfasoare activitatea in mod regulat si nu intentioneaza sa fie strain de scena in viitorul apropiat.

Universul lui Harry Potter

Şcoala Hogwarts, imagine luată din primul film.

Lumea magica în care trăieşte Harry este complet separată, dar şi foarte apropiată de lumea noastră. În timp ce universul fantastic din Narnia este o alternativă la universul nostru, iar universul din Stăpânul Inelelor reprezintă un trecut antic, lumea magică a lui Harry Potter există în acelaşi timp cu lumea noastră, având elemente magice analoage lumii inca care traim noi. Multe institute şi localităţi se află în oraşe şi sate din lumea reală, de exemplu Ministerul Magiei care se află în Londra. Acest univers este format dintr-o colecţie fragmentată de străzi secrete, bodegi vechi, coacuri singuratece şi castele ce rămân invizibile în ochii persoanelor non-magice (cunoscuţi ca „Încuiaţi”, ex: familia Dursley). Abilitatea de a produce magie este dobândită mai degrabă din familie, decat prin a o învăţa, totuşi cei care au această abilitate trebuie să urmeze o şcoală, ca şi Hogwarts, pentru a învăţa să folosească şi să stăpânească magia. Cu toate acestea există şi părinţi-vrăjitori ai căror copii nu au abilitatea de a produce magie, aceştia numindu-se „noni” (ex: doamna Figg, Argus Filch). Lumea magică şi numeroasele ei elemente fantastice sunt descrise într-un mod surprinzător şi magnific. Îmbinarea magiei cu normalul este unul dintre principalele motive din aceasta poveste; personajele din poveste trăiesc o viaţă obişnuită cu problemele ei obişnuite, într-o lume cu totul diferita .

Harry Potter - rezumat

Peste 30 de milioane de volume cu Harry Potter sunt in circulatie in intreaga lume, in peste 150 de tari si in mai bine de 28 de limbi. Autoarea, J.K Rowling, este la curent cu cele mai puternice simboluri oculte, pe care le-a infatisat in forme cat mai atractive, mai ales pentru copii. Scolile din America, Anglia, Australia si Noua Zeelanda au preluat cartile cu Harry Potter ca material didactic si le propun copiilor spre cititre si comentare. Aceasta este o problema serioasa deoarece nu numai ca se prezinta vrajitoria ca fiind inofensiva si atragataoare, dar se afirma cu tarie ca ar fi si benefica. Ce poate fi benefic in faptul ca-ti pierzi trupul si sufletul si te supui demonizarii? Deci religia crestina devine "demodata" simtindu-se nevoia unui progres, unei schimbari care sa revolutioneze intreaga societate. REZUMAT. Harry Potter a trait impreuna cu familia Dursley: unchiul Vernon, matusa Petunia si varul Dudley. El a fost lasat in grija familiei Dursley dupa ce parintii lui, practicanti ai magiei albe *, au fost ucisi de diabolicul vrajitor - lordul Voldemort, Printul Intunericului. Harry avea pe atunci 1 an si trebuia sa moara cu ai sai, dar fiindca poseda deja puteri supranaturale, vraja lordului Voldemort nu l-a afectat prea mult, cu exceptia unei cicatrici sub forma de fulger aparuta pe frunte.
Harry se simte mizerabil si abia asteapta sa-si puna-n practica puterile magice, perfectionate si aprofundate la Scoala de Magie Hogwart. De remarcat ca la acea scoala, ce reunea copii asemanatori cu Harry, persoanele care nu agreeau magia erau considerate proaste, respingatoare (antipatice) si cu prejudecati (demodate). Activitatile de la scoala Hogwart sunt prezentate intr-o asa maniera incat desi infatiseaza vraji si incantatii oculte, ele nu sunt pedepsite in nici un fel de Dumnezeu. Asadar, mesajele deduse din cartile lui Rowling reprezinta o primejdie atat pentru suflet, cat si pentru trup.

Despre scoala cu pricina mai stim ca este condusa de renumita vrajitoare Albus Dumbledore. Pentru suprematia in scoala se duce o lupta continua intre Fortele Bune si cele Rele. Majoritatea vrajilor si potiunilor facute la Scoala Hogwart sunt reale, dar nu se mentioneaza si faptul ca pentru realizarea lor este nevoie de sacrificii umane, de demonizare, deci de pierderea controlului asupra propriei persoane. Toti copiii sunt indemnati sa-l iubeasca pe Harry Potter. Deja unii isi deseneaza pe frunte "fulgerul" lui, nestiind ca intr-o zi acolo vor putea purta semnul Fiarei: 666. Care va fi responsabilitatea noastra atunci?

*Multi cred ca exista Magie Alba si Magie Neagra. In opinia lor, magia alba lucreaza cu Fortele Binelui, iar cea neagra cu Fortele Intunericului. in realitate, magia este de un singur tip si lucreaza numai cu fortele demonice. O magie nu are cum sa iti faca bine...si rau in acelasi timp. Cand folosesti magie e doar pentru a face rau si trebuie sa te gandesti numai la rau. Prin magie nu poati face bine.

Daniel suferă de sindromul copilului neîndemânatic

Daniel Radcliffe suferă de sindromul copilului neîndemânatic (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Daniel Radcliffe suferă de sindromul copilului neîndemânatic (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Daniel Radcliffe, celebru pentru rolul din seria de succes "Harry Potter", a dezvăluit, recent, că suferă de dispraxie, o boală numită şi sindromul copilului neîndemânatic, caracterizată prin tulburări de dezvoltare a coordonării motorii, potrivit thisislondon.co.uk.

Actorul în vârstă de 19 ani a făcut această mărturisire în cadrul unui interviu legat de debutul său pe Broadway, în producţia "Equus".

Bărbaţii sunt de patru ori mai predispuşi riscurilor de a dezvolta boala.

Daniel Radcliffe a declarat că şi-a dorit să devină actor încă de la vârsta de cinci ani, însă mama acestuia s-a împotrivit.

"Aveam probleme la şcoală la toate materiile, neavând niciun talent vizibil", a declarat Radcliffe.

"David Copperfield" a fost primul său film de succes, iar de la apariţia în "Harry Potter", în anul 2000, Daniel a câştigat aproximativ 17 milioane de lire sterline.

Actorul nu a dezvăluit când a fost diagnosticat cu această boală sau dacă doctorii au stabilit cauzele apariţiei maladiei.

"Sunt un mare fan al tuturor filmelor «Harry Potter» şi sunt surprins că Daniel Radcliffe suferă de dispraxie. Cu siguranţă are o formă uşoară a bolii, însă faptul că nu prezintă niciun semn se datorează calităţilor sale actoriceşti, el devenind astfel un model pentru oamenii care suferă de această boală", a declarat doctorul neurolog David Younger, de la University Medical School, din New York.

Purtătorul de cuvânt al actorului a declarat: "Da, Daniel suferă de dispraxie. Nu a ascuns niciodată acest lucru. Din fericire, forma maladiei este foarte uşoară, iar cele mai grave manifestări sunt legate de faptul că este incapabil să-şi lege şireturile şi că scrie urât."

0 comentarii: